Izvršilni odbor

Tajnik: asist. Žiga Kovačič, dr dent.

 

 

Blagajnik: asist. Mojca Knez Ambrožič, dr. med., dr. dent. med.

 

Podpredsednik: doc. dr. Aleš Vesnaver, dr. med.

Rojen je leta 1966 v Ljubljani. Na Medicinski fakulteti v Ljubljani je diplomiral decembra 1993, smer Splošna medicina. S specializacijo iz maksilofacialne kirurgije je začel leta 1996 in decembra 2000 opravil specialistični izpit.

Dvakrat je bil na daljših izpopolnjevanjih v tujini: Kraniofacialni center Oddelka za Plastično in rekonstruktivno kirurgijo v Chang Gung Memorial Hospital v Taipeju, Tajvan (3 mesece, 2002 – 2003), Oddelek za maksilofacialno kirurgijo v bolnišnici Sint Jan v Bruggeu, Belgija (2 tedna, 2007).
Doktorsko disertacijo z naslovom: “Ovrednotenje kirurškega zdravljenja zlomov sklepnega odrastka spodnje čeljustnice z modificiranim pristopom,” je obranil januarja 2010 na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Za docenta iz predmeta Maksilofacialna in oralna kirurgija je bil izvoljen marca 2011.
Na KO za maksilofacialno in oralno kirurgijo je sodeloval pri uvajanju več novih metod: zdravljenju s pomočjo hiperbarične oksigenacije, laserski kirurgiji, kirurškem zdravljenju ekstra in intraartikularnih zlomov sklepnega odrastka mandibule, pri uvajanju manj invazivnih pristopov čez očesno veznico pri zdravljenju zlomov orbite ter pri odprtih in artroskopskih posegih na čeljustnem sklepu.
Je recenzent za področje maksilofacialne kirurgije pri Zdravniškem vestniku od leta 2006, redni član Evropskega AO učnega osebja za kraniomaksilofacialno kirurgijo od leta 2005, in predstavnik Slovenije pri Evropskem združenju za kranio-maksilofacialno kirurgijo (EACMFS) od leta 2008.

V okviru maksilofacialne kirurgije se bolj poglobljeno ukvarja z zdravljenjem poškodb maksilofacialnega področja, zdravljenjem okvar temporomandibularnega sklepa, lasersko kirurgijo, popoškodbenimi rekonstrukcijami in implantologijo.